Upplever du smärta eller minskad rörlighet i skulderbladen ?

Rörelseförmågan i skulderbladen blir ofta påverkad när du upplever smärta i den regionen. Om problematiken inte blir behandlad, kvarstår en försämrad rörelseförmåga i skulderbladen. Därför är det viktigt att du i ett tidigt skede Wisemindförhindra detta. Massage är en vanlig behandling för att förbättra funktionen i skulderbladen. Massagen lättar när musklerna är hårda. Musklerna får mer blodgenomströmning, nerverna i musklerna aktiverar en smärtlindring och minskar tröttheten i skulderbladen. I artikeln ”Effektivness of massage therapy on the range of motion of the sholder: a systemetic review and meta-analysis” (2017) gick författarna igenom 7 studier med sammanlagt 237 deltagare. Artikeln visar att det finns evidens för att massage minskar smärtproblematik i skulderbladen, speciellt gällande rörelseförmågan. När författarna jämförde mellan grupper som fått massage och de som inte fått någon behandling alls, finns en signifikant förbättring. I de studier som jämförde massage med akupunktur och fysisk aktivitet fanns det ingen signifikans. Det betyder att massage, akupunktur och fysisk aktivitet har enligt dessa studier lika bra effekt men massagen har lite bättre effekt gällande rörelseförmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: