Vad hjälper mot spänningshuvudvärk?

huvudvärkSå här på våren då du kanske blir tröttare även om solen skiner. Tyvärr så kan även en spänningshuvudvärk komma. Det finns olika sorters huvudvärk och de kan bero på olika saker. Spänningshuvudvärken är den vanligaste huvudvärken och ca 22% av befolkningen plågas av den. Huvudvärken beror ofta på spända muskler men kan också bero på trötthet, stress och känslomässiga påfrestningar. Om du har spänningshuvudvärk i mer än 15 dagar i månaden under en period av 6 månader kallas den kronisk spänningshuvudvärk. I tidskriften American journal of physical medicine & Rehabilitation (2018;97:141-142) har L. Gerber och D. Kumbhare skrivit en artikel där de granskat om massage hjälper emot spänningshuvudvärk. De kommer fram till att massage hjälper emot återkommande huvudvärk då den kommer mer sällan. Massagen hjälper dock inte som smärtlindring när du har huvudvärken eller påverkar hur länge den varar. Om du går regelbundet på massage 1-2ggr/v kan du förhindra att spänningshuvudvärken går över till en kronisk form. Har du redan en kronisk form såg författarna att det som är hjälpsamt är massage i kombination av läkemedel.

Har du spänningshuvudvärk och vill göra något åt det gå in och boka en tid hos mig på www.wisemind.nu

Cecilia Nyberg

Leg. Sjuksköterska, diplomerad massör och medicinsk akupunktör

Wisemind massage & akupunktur i Eskilstuna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: